Over ons

STICHTING HOFTHEATER DEN HAAG  brengt iedereen in contact met theater:  we laten je ervaren hoe je talenten kunt ontdekken en grenzen kan verleggen met theater maken! Dat doen we met lessen op onze school, met theaterproducties, -interventies & -events. Daarnaast houden we spelers en publiek een relativerende spiegel voor waar het hedendaagse thema's betreft. Quinten-Faust Rijnja is directeur van de stichting. Deze geboren en getogen Haagse theatermaker heeft, na een aantal jaren succesvol theaterscholen In Almere en Leeuwarden te hebben gerund, zijn plek weer gevonden in Den Haag en maakt met de Hoftheaterschool een plek voor de Haagse regio waar iedereen tussen 4 en 99 jaar op een vrolijke manier serieus aan talenten kan werken. Voor iedereen, met iedereen!

 

Voor Hoftheater Den Haag geldt:

- Veiligheid, kwaliteit, actualiteit, vrolijkheid  en serendipiteit zijn onze kernwaarden.

- We werken in projecten met een duidelijk doel voor ogen: een presentatie, een voorstelling, een film. Alles is mogelijk. Soms een project van enkele weken, soms van een langere tijd.

- We hanteren een eigen LIFE-methodiek in onze lessen. LIFE staat voor Lef, Inspiratie, Fantasie en Energie. Klik hier voor meer info.

-Iedereen is bij ons welkom, onder één voorbehoud: dat jij ook iedereen welkom heet!


directeur

Quinten-Faust Rijnja is de artistiek en zakelijk leider van stichting Hoftheater Den Haag. Hij heeft zijn sporen op theatergebied ruimschoots verdient als oprichter van de Faust Theaterschool (in Almere, Leeuwarden en Den Haag), waar hij diverse (muziek)theaterproducties regisseerde en produceerde (o.a. musical Watermensen, Rep&Roer, Helden) en diverse landelijke festivals organiseerde (o.a. Nederlandse Jeugdmusicaldagen, BNG Jonge Schrijversprijs). Daarnaast was hij studieleider van de hbo opleiding docent Theater en werkt hij als presentator, profnar en coach door het hele land. Meer info over hem vind je hier


Bestuur

Het bestuur van de stichting Hoftheater Den Haag bestaat uit de vrolijke én serieuze bestuursleden Reinskje Suierveld (voorzitter), Loekie Lepelaar (penningmeester) en Paula Groenewoud (secretaris)

Reinskje                   Loekie                       Paula


Wie werken er mee

Er werken natuurlijk nog meer mensen achter de schermen, zoals:

Frédéric Tonnon helpt met PR & Marketing!

Lilian Koenen doet onze

boekhouding & administratie

Zadiera Lalmahomed werkt als supervrijwilliger bij onze

theaterschool en ondersteunt op productie en kantoor!

docenten

We werken met gediplomeerde docenten, werkzaam in de praktijk! Voor alle docenten geldt dat zij een verklaring rond gedrag (VOG) hebben overlegd. Op dit moment zijn de docenten Thereza Kooijmans, Frederique Groenendaal, Kizzy Getrouw, Nathalie van der Kaaden, Quinten-Faust Rijnja én stagiaires van DAPA (musicalopleiding Dutch Academy Performing Arts) verbonden als docent aan Hoftheaterschool! 

theaterdocent Quinten-Faust Rijnja

theaterdocent Thereza Kooijmans

zangdocent Nathalie van der Kaaden

musicaldocent Frederique Groenendaal

musicaldocent Kizzy Getrouw


de naam

Hof staat in ons geval voor de stad waar we spelen: Den Haag. Maar ook staat het voor een 'omheinde plek' waar je veilig jezelf kunt zijn en je talenten kunt ontdekken en ontwikkelen!

Theater staat voor wat we maken en ontwikkelen én produceren: voorstellingen, presentaties, trainingen, interventies en lessen!

Den Haag staat voor de regio waar we ons bevinden en waar we inspiratie uithalen in het maken: van en voor de mensen uit en rond Den Haag, Voorburg en de wijde omgeving

Inspiratiebron van Hoftheater is...........pippi!