Over ons

HOFTHEATERSCHOOL is een initiatief van Quinten-Faust Rijnja. Deze geboren en getogen Haagse theatermaker heeft, na een aantal jaren succesvol theaterscholen In Almere en Leeuwarden te hebben gerund, zijn plek weer gevonden in Den Haag en Voorburg en wil met de Hoftheaterschool een plek maken voor de Haagse regio waar iedereen tussen 4 en 99 jaar op een vrolijke manier serieus aan talenten kan werken.

 

Stichting Hoftheater Den Haag brengt iedereen in contact met theater:  we laten je ervaren hoe je talenten kunt ontdekken en grenzen kan verleggen met theater maken! Dat doen we met theaterproducties, -interventies & -events. Daarnaast houden we spelers en publiek een relativerende spiegel voor waar het hedendaagse thema's betreft. Quinten-Faust Rijnja is directeur van de stichting.

 

Voor Hoftheaterschool én Hoftheater Den Haag gelden:

- Veiligheid, kwaliteit, actualiteit, vrolijkheid  en serendipiteit zijn onze kernwaarden.

- We werken in projecten met een duidelijk doel voor ogen: een presentatie, een voorstelling, een film. Alles is mogelijk. Soms een project van enkele weken, soms van een langere tijd.

- We hanteren een eigen LIFE-methodiek in onze lessen. LIFE staat voor Lef, Inspiratie, Fantasie en Energie. Klik hier voor meer info.


directeur

Quinten-Faust Rijnja is de artistiek en zakelijk leider van Hoftheaterschool en stichting Hoftheater Den Haag. Hij heeft zijn sporen op theatergebied ruimschoots verdient als oprichter van de Faust Theaterschool (in Almere, Leeuwarden en Den Haag), waar hij diverse (muziek)theaterproducties regisseerde en produceerde (o.a. musical Watermensen, Rep&Roer, Helden) en diverse landelijke festivals organiseerde (o.a. Nederlandse Jeugdmusicaldagen, BNG Jonge Schrijversprijs). Daarnaast was hij studieleider van de hbo opleiding docent Theater en werkt hij als presentator, profnar en coach door het hele land. Meer info over hem vind je ook op quintenfaust.nl 


Bestuur

Het bestuur van de stichting Hoftheater Den Haag bestaat uit de vrolijke én serieuze bestuursleden Reinskje Suierveld (voorzitter), Loekie Lepelaar (penningmeester) en Paula Groenewoud (secretaris)

Reinskje                   Loekie                       Paula


Wie werken er mee

Er werken natuurlijk nog meer mensen achter de schermen, zoals:

Frédéric Tonnon helpt met PR & Marketing!

Lilian Koenen doet onze

boekhouding & administratie

Zadiera Lalmahomed werkt als supervrijwilliger bij onze

theaterschool en ondersteunt op productie en kantoor!

docenten

We werken met gediplomeerde docenten, werkzaam in de praktijk! Voor alle docenten geldt dat zij een verklaring rond gedrag (VOG) hebben overlegd. Op dit moment zijn de docenten Thereza Kooijmans, Frederique Groenendaal, Leonie Overgaag, Kizzy Getrouw, Nathalie van der Kaaden, Thereza Kooijmans, Quinten-Faust Rijnja én superstagiair Collin Kraijenoord verbonden als docent aan Hoftheaterschool! 

theaterdocent Quinten-Faust Rijnja

theaterdocent Thereza Kooijmans

zangdocent Nathalie van der Kaaden

musicaldocent Frederique Groenendaal

musicaldocent Kizzy Getrouw

theaterdocent Leonie Overgaag

stagiair musical Collin Kraijenoord


de naam

Hof staat in ons geval voor de stad waar we spelen: Den Haag. Maar ook staat het voor een 'omheinde plek' waar je veilig jezelf kunt zijn en je talenten kunt ontdekken en ontwikkelen!

Theater staat voor wat we maken en ontwikkelen én produceren: voorstellingen, presentaties, trainingen, interventies en lessen!

Den Haag staat voor de regio waar we ons bevinden en waar we inspiratie uithalen in het maken: van en voor de mensen uit en rond Den Haag, Voorburg en de wijde omgeving

Inspiratiebron van Hoftheater is...........pippi!